Wat?
Waarvoor kan de Zelenaar bij jullie terecht?
Timothy en Natasja: De Zelenaar kan zich bij ons culinair laten verwennen. Van een salade tot een steak, voor een betaalbare prijs.
Welke zijn jullie specialiteiten?
Steak, Lokerse paardeworsten en scampi diabolique
Hebben jullie een specifieke werkwijze die jullie kenmerkt?
Wij werken met een wisselende menukaart. Er zijn enkele vaste waarden op onze kaart zoals de traditionele gerechten (vol-au-vent, varkenswangen, steak, scampi). Steeds een wisselende maandmenu, met keuze uit twee voorgerechten, twee hoofdgerechten, dessert OF sterke koffie. Daarnaast wordt de kaart aangevuld met suggestiegerechten gelinkt aan het seizoen.
Werk je alleen of in team?
Wij worden als duo verterkt door tal van enthousiaste flexijobbers en vakantiejobs. De ene draait al 8 jaar mee, de andere is nieuw in het vak.
Waarvoor doe je het?
Waarom zijn jullie met de zaak gestart? Waarom blijf je het zo graag doen?
Het is een kinderdroom die uitkomt. Ik draaide in mijn jonge jaren al mee in ’t Gelag, het was mijn vakantiejob. Natasja kwam er een jaartje later bij en zag veel potentie in de zaak. Samen hebben we de zaak omgetoverd van taverne/café tot een echte taverne, waar vaste klanten nog steeds hun plaatsje hebben en nieuwe klanten plaats krijgen om zich culinair te laten verwennen.
Het ontstaan van vriendschappen, klanten die week na week terug van de partij zijn en ondertussen meer zijn dan een klant, het lachje aan de tafel, of een goed gesprek tijdens de bediening. Het zijn allemaal dingen die maken dat ik het graag doe.
We houden ervan om mensen gelukkig te maken door lekker eten en een goede bediening aan tafel. Het voldaan zijn van een goede service waarbij de klanten enthousiast naar buiten gaan doet deugd. Net als "De complimenten aan de chef" te mogen ontvangen. Ook het tot een goed einde brengen van een familiefeest, mensen versteld laten staan, van de inkleding tot het lekkere eten.
Wat is het gekste dat jullie ooit tegenkwamen in de zaak?
"Graag scampi ’t Schipken aub als voorgerecht". "Geen probleem, ik zal eens bellen of ze dit kunnen leveren".
Kan je ons een leuke anekdote vertellen?
We vroegen ooit één van onze vakantiejobbers de planten water te geven. Vlijtig startte de jongen aan zijn opdracht, onze valse planten genieten nog steeds na van de verkoeling. :-)
Waar zijn jullie trots op?
Het uitbouwen van de zaak. Wanneer je kijkt van waar we komen en wat we hebben bereikt. Dit gaat onder andere over onze zaak in een nieuw jasje steken. Jaar na jaar investeren we in vernieuwing om de zaak net dat tikkeltje meer eigen te maken. We zijn gestart met een pand dat niet de looks had die wij voor ogen hadden. Ondertussen is de gevel aangepakt, het interieur, de keuken, de toiletten en de tuin. Dit alles was een plan in stappen, om het draagbaar te maken. Vroeger vond men minder makkelijk de weg naar ons voor een etentje, maar ondertussen raden we sterk aan op voorhand te reserveren als je in het weekend wil langskomen.
Mijn favoriete collega-ondernemer is ...
Sandy en Muriel van Basil. De drijfkracht van de twee zusjes en hun ervaring is een voorbeeld. Zij staan ook steeds klaar voor een babbeltje waarbij we ervaringen kunnen wisselen. We nemen graag tips en tricks van hun over.
Een blik op de geschiedenis en de toekomst
Hoelang bestaat jullie zaak al?
’t Gelag bestaat al van in de oorlog en werd uitgebaat door Poledoor Thienpont en Bertha Van Driessche. Daarnaast hebben we nog onder andere Jo Poppe & Erika, Wim & Nathalie … Ook kende de zaak andere namen zoals ‘Boerengelag’.
Welke ambities hebben jullie nog?
De tendens die we nu hanteren blijven realiseren in combinatie met onze drie kindjes. Er is namelijk een tweeling op komst.
Iets luchtigers
Welk Zeels woord is jullie lievelingswoord?
merteko
Als je niet aan het werk bent, dan vinden we jou …
In onze tuin als de weergoden het toelaten.
Vul onze campagneslogan ‘Gezeleg dichtbij’ aan in functie van jouw eigen handelszaak:
Gezeleg dichtbij ...
... de lekkerste biefstuk eten
Timothy en Natasja wil(len) het liefst dichtbij
Adres
- Adres
- Heikant 255 ,
- GSM
- Website