Wat?
Waarvoor kan de Zelenaar bij jullie terecht?
Jan Verwimp: Broodjes, salades en soepen.
Welke zijn jullie specialiteiten?
Onze speciale broodjes. Wij hebben geprobeerd om ons te onderscheiden in zowel kwaliteit als creativiteit.
Hebben jullie een specifieke werkwijze die jullie kenmerkt?
Wij werken enkel met hoogwaardige en verse producten. Wij verkopen geen massa waardoor wij in de mogelijkheid zijn om per plateau af te bakken waardoor onze broodjes altijd kraakvers zijn. Ook onze smeersels (kipsalade, préparé enzovoort) komen van een ambachtelijk bedrijf dat levert aan onder andere keurslagers.
Werk je alleen of in team?
Ik werk samen met mijn vriendin Katia.
Welk product of welke service wil je hier eens in de kijker zetten?
Onze dagelijkse broodjes.
Waarom doe je het?
Waarom ben je ooit met jouw zaak gestart? Wat drijft je om het te blijven doen?
Ik heb heel mijn leven in de horeca gewerkt (restaurants). Het was echter tijd voor iets nieuw, maar ik wou toch iets blijven doen wat in de lijn lag van wat ik altijd heb gedaan. Toen de opportuniteit zich voordeed om in het nieuwe gebouw van Meibo/Tankstation De Meirsman een broodjeszaak op te starten, heb ik samen met mijn vriendin dan ook de sprong gemaakt.
Wat me elke dag drijft om te blijven doorgaan is het contact met de klanten en gewoon het feit dat ik graag doe wat ik doe.
Wat is het gekste wat je ooit al tegenkwam in jouw handelszaak?
Goh, af en toe komt een mens wel al eens iets tegen. Soms gek, soms schrijnend, maar soms ook hilarisch. Denk dat het meeste echter niet voor publicatie geschikt is. (lacht)
Kan je ons een leuke anekdote vertellen?
Ooit werd ik op ’t Zeels Nieuws door één van onze klanten bestempeld als de vriendelijkste man van Zele. Sindsdien zeggen mensen soms: “Wij komen een broodje kopen bij de vriendelijkste man van Zele.” Dit is iets wat mij altijd zal bijblijven.
Waar ben je trots op?
Dat we elke dag mensen mogen bedienen met een lach op ons gezicht, wetend dat ze tevreden zijn met wat ze hebben gekocht. Tenslotte spijzen wij de hongerigen, wat is er mooier dan dat.
Mijn favoriete collega-ondernemer is ...
Alle collega-ondernemers in Zele zijn top. Het is de dag van vandaag niet makkelijk om als zelfstandige te werken. Dus fier op iedereen!
Een blik op de geschiedenis en de toekomst
Hoelang bestaat de zaak al? Kan je in vijf zinnen de geschiedenis schetsen?
In september 2 jaar. Wij zijn vijf jaar geleden verhuisd naar Zele, ikzelf ben van Bazel afkomstig en Katia van Temse. We waren net begonnen met het renoveren en de opstart van restaurant Loods 35 in de Dijkstraat toen kort daarop corona ons land teisterde. We zijn gans deze periode dan ook meer gesloten geweest dan dat we open waren. Met als gevolg dat dit zowel psychisch als financieel een grote impact had op ons leven. Toen we de kans kregen om iets nieuw op te starten, zonder ons toekomstgericht zorgen te hoeven maken voor verdere sluitingen, hebben we deze kans dan ook aangenomen.
Welke ambities heb je nog?
Ik hoop om nog zo lang mogelijk te kunnen blijven doen wat ik momenteel doe.
Iets luchtigers
Welk Zeels woord is jouw lievelingswoord?
A ba ja
Als je niet aan het werk bent, dan vinden we jou…
... thuis.
Vul onze campagneslogan ‘Gezeleg dichtbij’ aan in functie van jouw eigen handelszaak:
GeZeleg dichtbij ...
... het lekkerste broodje eten
Jan en Katia wil(len) het liefst dichtbij

Adres
- Adres
- Heikant 123 ,
- Tel.
- Website