Content

Ruth Steeman

Introtekst

Ruth van Content voorziet in haar fysieke zaak in de Alois De Beulelaan de lekkerste brunch, lunch en taarten. De granola, quiches en taarten zijn vers en huisgemaakt. Op vlak van taartjes winnen de smeuïge chocoladetaart en kaastaart met frambozencoulis met voorsprong! Feestje gepland? Ruth verzorgt met plezier de catering. Saladebuffetten, spitburgers, broodjes, noem maar op. Bovendien is Content onderdeel van het project KoerZ: broedplaats voor innovatief onderwijs en ondernemerschap. Mooi, toch?

Wat?

Waarvoor kan de Zelenaar bij jou terecht?
Ruth Steeman:
Van woensdag tot vrijdag, van 10 tot 17 uur kan je bij Content terecht voor brunch, lunch en taart. De granola, quiches en taarten zijn artisanaal en vers huisgemaakt. Je kan ter plaatse eten, maar ook takeaway is geen probleem. In de weekends en vakanties organiseer ik diverse evenementjes zoals een brunchbuffet op zondag of een pop-up bar in de zomer. Je kan bij Content ook terecht voor catering op maat. Denk maar aan saladebufetten, spitburgers of een broodjeslunch voor diverse gelegenheden zoals een trouw, een communie, feestje, ...

Welke zijn je specialiteiten?
Ondertussen zijn de kaneelrollen van Content toch al een gekende waarde. Ik verkoop ze zelf, maar ook andere horecazaken in de buurt bieden mijn kaneelrollen aan. Bovendien zijn ze vegan! Daarnaast is ons broodje beenham het meest gekende broodje. Op vlak van taartjes winnen de smeuïge chocoladetaart en kaastaart met frambozencoulis met voorsprong.

Heb je een specifieke werkwijze die je kenmerkt?
Ik ben de enige werknemer binnen Content. Ik doe alles zelf en wil ook zoveel mogelijk huisgemaakt aanbieden. De granola, kaneelrollen, soep, quiches, kruidenmayonaise en taarten zijn allemaal huisgemaakt. Het feit dat ik alleen werk en veel belang hecht aan huisgemaakt lekkers, zorgt ervoor dat het aanbod relatief beperkt blijft, maar het is lekker en altijd vers! Daarnaast ben ik onderdeel van het project KoerZ, waardoor mijn bedrijfje zich situeert in de school van GO!talent/Bunderbos. Deze locatie maakt het dus zeker uniek.

Werk je alleen of in team?
Ik werk dus alleen.

Welk product of welke service wil je hier eens in de kijker zetten?
Content bevindt zich dus in de school van GO!talent/Bunderbos. Uiteraard verwacht je hier niet direct een horecazaak. Toch is het zeker de moeite om eens binnen te stappen en te ontdekken wat KoerZ te bieden heeft! Er komen nog bijna dagelijks mensen binnen die nog nooit van het project hebben gehoord en daarin proberen we uiteraard verandering te brengen.

Waarvoor doe je het?

Waarom ben je met de zaak gestart?
Ik beschrijf Content vaak als een ‘uit de hand gelopen hobby’ en had nooit gedacht dat dit mijn full-time job zou worden. Ik begon vier jaar geleden als student-ondernemer thuis taartjes te bakken en aperitiefplankjes te voorzien. Mensen ‘content’ maken met mijn huisgemaakt lekkers groeide en veranderde al op verschillende vlakken. Vroeger deed ik enkel take-away, maar ik hou van het sociaal contact en mensen bedienen. Daarom wou ik ook een plaats waar klanten ter plaatse kunnen eten. Ondernemen brengt natuurlijk wel wat spanning met zich mee, maar op dit moment is de goesting om te ondernemen nog altijd groot! Ideeën die plots in me opkomen, effectief realiseren en doen slagen, bezorgt me veel voldoening.

Wat is het gekste dat je ooit tegenkwam in de zaak?
Ik mocht ooit 400 eclairs maken voor een beurs in Keulen. Ik bakte eclairs in vier verschillende smaken en kleuren. Een zotte opdracht! Daarnaast mocht ik ook de catering doen voor zangeres Meau tijdens Park Feesters. Content is dus al een paar keer ‘internationaal’ mogen gaan.

Kan je ons een leuke anekdote vertellen?
Ik ben afgestudeerd als diëtiste en studeerde daarna verder in de preventieve gezondsheidszorg. Een diëtiste die taarten verkoopt, kom je volgens mij niet vaak tegen. Laat ons zeggen dat ik vooral geïnteresseerd was in het ‘voedingsgedeelte’ en niet zozeer in het ‘dieetgedeelte’.

Waar ben je trots op?
Ik ben trots op het parcours dat ik al heb afgelegd. Content begon heel klein, in de keuken van mijn ouderlijk huis en groeit tot op de dag van vandaag. Ik geloof erin dat je niet altijd een concreet uitgestippeld plan moet hebben vooraleer je aan iets begint. Ik denk dat dit veel jonge ondernemers tegenhoudt en dat vind ik jammer. Natuurlijk moet je erover nadenken vooraleer je aan iets begint, want bij ondernemen komt veel kijken, maar veel zaken worden ook duidelijk naarmate je er effectief inzit. Ik ben geen opgeleide kok, maar gewoon iemand die doet wat ze graag doet en hiervan op termijn mijn job maakte. Ik begon er gewoon aan en groeide mee met mijn bedrijf, op mijn eigen tempo, met mijn eigen keuzes en beslissingen.

Mijn favoriete collega-ondernemer is ...
Fien van Takeaway Theater, zonder twijfel! Samen met nog enkele andere ondernemers zijn we onderdeel van het project KoerZ. Fien is al zolang ik me kan herinneren mijn beste vriendin. Dat we nu ook samen in een vernieuwend en leuk project kunnen werken als collega’s, letterlijk naast en met elkaar, hadden we nooit gedacht!

Een blik op de geschiedenis en de toekomst

Hoelang bestaat je zaak al?
Zo’n viertal jaar geleden richtte ik Content op als student-ondernemer. Ik kreeg steeds meer de vraag om op een evenement bijvoorbeeld hamburgers te verkopen. Mensen wilden mijn taartjes of aperitiefplanken bestellen voor bij hen thuis. Daarom stapte ik op 9/10/2019 een Acerta-kantoor binnen, zonder eigenlijk goed te weten waarheen dit zou leiden. Van 2021 tot 2023 was Content mijn bijberoep en combineerde ik het met een job in de preventieve gezondheidszorg. In 2023 nam ik ontslag en werd Content mijn full-time job, met ook een fysieke zaak waar ter plaatse gegeten kan worden.

Welke ambities heb je nog?
Zoals hierboven beschreven, ben ik niet iemand die een uitgestippeld plan voor ogen heeft. Ik kan elke dag doen wat ik graag doe en ben hier uiteraard heel blij om. Ik probeer dan ook te genieten van het ‘nu’. Wat ik wel zeker weet, is dat het contact met de klanten en de evenementen in mijn fysieke zaak dingen zijn waaruit ik voldoening en plezier haal, dus dat zou ik niet meer kunnen missen.

Iets luchtigers

Welk Zeels woord is je lievelingswoord?
Ik vind het altijd grappig om iemand te begroeten met ‘djeeeuuur’.

Als je niet aan het werk bent, dan vinden we jou …
In een andere lokale horecazaak, want ik hou van de horeca in het algemeen, maar ik kan evengoed genieten van een rustig avondje thuis.

Vul onze campagneslogan ‘Gezeleg dichtbij’ aan in functie van jouw eigen handelszaak:

Gezeleg dichtbij ...
 ... een toertjen eten

gezelegdichtbij logo

Ruth wil(len) het liefst dichtbij

Doe het zelven
Ne keer chique doen
Een kaffieke drinken
Een potje poolen
Een nief coiffuur
Al wandelend ontdekken
Relaxen
Een frietje stekken
Een bubbelke drinken
Eens goed feesten
zich in't nief steken
Al fietsend komiesen doen
Naar top