Wat?
Waarvoor kan de Zelenaar bij jullie terecht?
Stéphanie Looman: Wij organiseren geregeld kleinschalige events zoals bijvoorbeeld Café Cupido met Valentijn. Dit is al driemaal op rij een groot succes geweest waarvoor ze van Antwerpen en Gent afzakten naar het verre Zele. De eerste zondag van de maand (september-april) is het Suit up Sunday. Dan serveren we verse oesters.
Voor goede muziek kan de Zelenaar die erom geeft ook zeker terecht bij ons. Ik kies onze muziek zorgvuldig uit en stem die af op de sfeer: van Ramses Shaffy en Wim De Craene tot Led Zeppelin of de nieuwste tracks van nu.
Welke zijn jullie specialiteiten?
Onze wisselende bieren en wijnen. En ik denk dat mensen vooral de gezellige, huiselijke sfeer appreciëren.
Hebben jullie een specifieke werkwijze die jullie kenmerkt?
In de Caban achter de toog is het altijd plezier en vermaak. Dus ik denk dat 'chaos' wel van toepassing is. Maar ja, de mensen moeten toch wat entertainment hebben, hé?
Werk je alleen of in team?
Ik heb een heel goed team achter me. Eerst en vooral kan ik heel goed rekenen op mijn zus, Liesbeth, die me na haar uren in het onderwijs komt helpen waar nodig. Daarnaast heb ik ondertussen een héél goede equipe aan flexi- jobbers en studenten uitgebouwd. Teamwork makes the dream work! Maar los van het cafégebeuren doe ik alles van boekhouding, social media, planning, aankopen,.. alleen.
Welk product of welke service willen jullie hier eens in de kijker zetten?
Wij hebben ons eigen ambachtelijk gebrouwen bier, Blonde Vonk. Dit is een bier met karakter en subtiliteit. De unieke combinatie van Belgische mouten én hoppen zorgen voor een volmondig biertje, een fijne bitterheid ondersteunt het fruitige karakter van deze tripel. Het etiket (zie website) is ontworpen door mijn beste vriendin Marjolein Verlaeckt en de spreuk op de achterkant zegt het allemaal: “In het land der Blonde vonken raak je magisch beschonken”. We brachten bovendien een eigen rilette uit in samenwerking met De Veurne Ambachtse. De rilette is gemaakt van varkensvlees en ons eigen bier. Zéér lekker!
Waarvoor doe je het?
Waarom zijn jullie met de zaak gestart?
Omdat dromers niet getemd kunnen worden en dit was al jarenlang de droom van mijn zus en ik. Toen mijn man bij Dero de plannen zag van het peperkoekenhuisje dat te koop kwam, zijn we daar meteen opgesprongen! Mijn zus en haar man hebben in een week tijd het huisje gekocht en mijn man en ik hebben de financiële stappen gezet om een onderneming op te richten.
Wat is het gekste dat jullie ooit tegenkwamen in de zaak?
Het plafond in de Caban is origineel, dus er zitten hier en daar wat spleten tussen. Op een wilde vrijdagavond zat de keet vol en waren er boven gasten aan het drinken. Op het gelijkvloers, aan onze toog dus, stond toen een zeer ‘nette dame’ met een leeg glas champagne. Het moest juist lukken dat er boven bier gemorst werd en dat dat tussen die spleten door in haar glas liep. Die vrouw riep voor héél het café: "Da’s hier nog beter als in den hemel, da regent hier bier!” waarbij ze alles probeerde op te vangen met haar tong en een leeg glas in haar handen. Dat was gieren!
Waar zijn jullie trots op?
Op alles. De opbouw. De inrichting/renovering van de vroegere garage van Pierre Verbeeck naar een café dat we helemaal zelf ingericht hebben. De start midden in een bouwwerf van Dero, tijdens corona. Nu, bijna drie jaar verder, is het zo goed als af en zijn we héél blij met de nog steeds positieve reacties die we krijgen.
We hebben heel veel liefde in de gekozen details gestoken.
Mijn favoriete collega-ondernemer is ...
Wij maken geen onderscheid met ‘favorietjes’. De salade geitenkaas van Els en Kris is 'the best in town'! Kleren van bij Ness doen ons shinen achter de bar, Tineke van De Kroon matcht met ons energielevel, met Ruth in ’t straat is de straat nóg leuker! Bij Sabine van Den TGV kunnen we steeds terecht als we kleingeld moeten hebben en de 'blommen' van Walter zijn toch beter dan die van den Albert Heijn, zenne. En ja, we kunnen steeds rekenen op Barbara en Lode van Fleur de Lin. Onze opslagruimte is niet zo groot en we mogen altijd gerief in hun diepvries steken. Wat uiteraard leuk is, zo te kunnen rekenen op collega’s! Maar we zien iedereen geiren!
Een blik op de geschiedenis en de toekomst
Hoelang bestaat jullie zaak al?
De zaak zelf bestaat in oktober drie jaar en vier jaar geleden zijn we begonnen met de verbouwing van ons ‘peperkoekenhuisje’. Café Caban is met liefde gebaard door Liesbeth en mezelf. Met de beste hulp van onze mannen Fréderic en Donatier. Een jaar lang hebben we samen de Caban gerenoveerd (samen met Dero, mijn man is daar projectleider) om van het vroegere wagenhuis van Pierre Verbeeck de coolste crib van Zele te maken.
Welke ambities hebben jullie nog?
Gewoon ons best blijven doen en de mensen een schone dag bezorgen als ze langskomen. Wat mij betreft … overleven met twee kinderen binnenkort (ik beval in juli) en gewoon zien dat alles lukt. Dat zal al een uitdaging op zich zijn, hihi.
Iets luchtigers
Welk Zeels woord is jullie lievelingswoord?
Ei jirre, mensen!
Als je niet aan het werk bent, dan vinden we jou …
Op café. Altijd en bij iedereen! Maar vooral tijd maken voor mijn twee mannen: Donatier en Jax en binnenkort heb ik er een 'mini-man' bij :))
Vul onze campagneslogan ‘Gezeleg dichtbij’ aan in functie van jouw eigen handelszaak:
Gezeleg dichtbij ...
... de lekkerste biertjes drinken
... liefde delen voor lekkers
... da klein fondke leggen
... het leven gaan vieren
... high on life
... lekker thuis van huis
Stéphanie wil(len) het liefst dichtbij
Adres
- Adres
- Alois De Beulelaan 31 ,
- GSM
- Website